RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nogometaši Sarajeva bez plasmana u grupnu fazu Evropske lige

Nogometaši Sarajeva nisu se uspjeli plasirati u grupnu fazu UEFA Evropske lige, nakon što su večeras u play-offu poraženi od škotskog Celtica sa 1:0 (0:0).

Jedini pogodak pred praznim tribinama stadiona “Bilino polje” u Zenici postigao je Edourado u 70. minuti.

Bh. prvak tako je i u trećem pokušaju zaustavljen na posljednjoj stepenici da izbori nastup u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja.

U prvom dijelu nogometaši Sarajeva su u nekoliko navrata iz defanizive kontrama i polukontrama ozbiljnije zaprijetli protivniku. Najbolju priliku u 13. minuti imao je Tatar, koji je nakon prodora sa lijeve strane šutirao iz teške situacije, a lopta od gostujućeg golmana odlazi u korner.

Isti igrač je u 31. minuti napravio još dva prodora, ali je oba pokušaja izblokirala odbrana Celtica.

U finišu prvog dijela ponovo su Tatar i Fanimo istrčali kontranapad, ali nisu uspjeli da šutiraju ka golu.

Favorizirani škotski tim i pored inicijative i velikog posjeda lopte u prvom poluvremenu samo je u jedanput uspio da ozbiljnije ugrozi gol Sarajeva i to u 40. minuti preko Elyounoussija, ali je njegov pokušaj zaustavio golman Kovačević.

U drugom dijelu Škoti su u potpunsti zadržali inicijatvu, a nakon nekoliko dobrih prilika došli su do vodstva u 70. minuti. Christie je šutirao, Kovačević loptu odbija do Edouarda koji je sa nekoliko metara ubacuje u praznu mrežu.

Škoti su u posljenjih 20 minuta nastavili sa dominacijom propustivši još dvije prlike da povećaju vodstvo, ali je Kovačević u oba navrata sačuvao mrežu.

Sarajevo – Celtic 0:1 (Edouard, 70.minuta)

Stadion: Bilino polje (Zenica). Sudija: Benoit Bastien (Francuska). Žuti kartoni: Dupovac, Oremuš (Sarajevo), Frimpong, Klimala (Celtic).

Sarajevo: Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović (od 84. Jukić), Pejović, Sušić, Fanimo (od 84. Velkoski), Tatar i Ahmetović (od 68. Handžić).

Celtic: Barkas, Duffy, Ajer, Bitton (od 10. Elhamed), Frimpong, McGregor, Brown, Christie (od 85. Ntcham), Taylor, Elyounoussi i Edouard (od 78. Klimala).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.