RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Novi tripl-dabl Jokića, riješio utakmicu 17 sekundi prije kraja

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera slavili su u Luizijani protiv Nju Orleansa rezultatom 99:98 – i još jednom je sijao Nikola Jokić!

Srpski košarkaš koji nezadrživo hita ka svojoj trećoj uzastopnoj tituli najkorisnijeg igrača najjače lige svijeta zabilježio je još jedan tripl-dabl učinak, a sem toga, kao šlag na tortu nove majstorske partije, riješio je utakmicu poenima na 17 sekundi pre kraja.

Jokić je u tom ključnom napadu odigrao pik end rol sa Džamalom Marejem, dobio loptu u reketu a onda sa mnogo osjećaja, majstorski, nabacio flouter na obruč i pogodio “bez koske”. Bio je to njegov 25. poen na meču, upisao je još i 11 skokova i 10 asistencija!

Sve ovo poslije dva meča pauze zbog lakše povrede.

Pedantni američki statističari iznijeli su podatak da Denver ima skor od 15 pobeda i nula poraza svaki put kad je Jokić imao tripl-dabl. Dakle, kad Srbin ispuni tri najvažnije statističke kolone dvocifrenim brojkama, Nagetsi nikad ne gube. A to radi sada već redovno.

Tim Majka Melouna je ove sezone, kao nijedne prije, sazreo da konačno uradi velike stvari.

Nagetsi suvereno drže čelo tabele Zapadne konferencije sa skorom 34-14, na pobedu su iza najboljeg tima lige Bostona i sada već polako odmiču prvom pratiocu na Zapadu ekipi Memfisa (31-16).

Za pobedu u Nju Orleansu, osim Jokića, najzaslužniji je bio Džamal Marej koji je takođe meč završio sa 25 poena, po 11 su postigli Gordon i Braun, i definitivno je ova četvorka najjače gurala goste do konačnog uspeha.

A malo je nedostajalo da sve bude košmarno po Denver jer su Pelikansi uspeli da anuliraju minus od čak 19 poena i da prvi put povedu na utakmici 36 sekundi prije kraja preko Vilija Ernangomeza sa penala.

Jokić je potom, u već opisanom napadu, vratio vođstvo na stranu Denvera, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima – Nju Orleans je nakon toga propustio još tri šuta za pobjedu!

Najpre je promašio Mekalum, posle ofanzivnog skoka imali su domaći i šut od Herberta Džounsa, ali je izblokiran, a onda i još jednu priliku posle nove osvojene lopte u napadu! Na vrhuncu drame, poslije tajm-auta Pelikansa, odgovornost je ponovo preuzeo Mekalum i ponovo promašio šut.

Tek tada su gosti mogli da odahnu.

Rezultati

Indijana – Čikago 116:110

Majami – Boston 98:95

Njujork – Klivlend 105:103

Nju Orleans – Denver 98:99

Dalas – Vašington 126:127

Finiks – Šarlot 128:97

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.