RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Očuvati „Blatušu“

Nedavno obnovljeni kompleks terena za male sportove «Blatuša» u samom središtu Brčkog  biće korišten za sportske aktivnosti te kulturno zabavne manifestacije, ali pod strogim nadzorom, resornog vladinog Pododjeljenja kako bi se kvalitetno eksploatisao ali i očuvao od urušavanja.

«Značajna budžetska sredstva su u minuloj godini uložena u rekonstrukciju Blatuše i  nema potrebe da bude potpuno otvorenog tima kao primjerice Ficibajr tim prije jer u neposrednoj blizini imao terene za male sportove, i to iza zgrade Radio Brčkog te onaj DTV-a partizan», rekao je u ime resornog vladinonog Pododjeljenja viši stručni saradnik za sport Zvonimir Marić.

Blatuša je tredicionalno, kroz minula desetljeća, prioritetno bio rukometni teren i zasigurno da to i dalje treba biti, ali će u buduće, uz predhodne najave, biti korišten i za različite malonogometne turnire, te kulturno zabavne programe, naglašeno je iz Pododjeljenja za sport i kulturu Vlade Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.