RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčkoDobre vijestiSport

Одбојкаши Младости нови шампиони БиХ

У веома драматичној утакмици какву већ по 17.пут у међусобним окршајима приређују брчански одбојкашки премијерлигаши, Младост и Јединство, данас је више квалитета, среће и стрпљења имао састав Младости и сасвим заслужено славио са 3:0 и на тај начин освојио  пехар намјењен шампиону БиХ.

Само први сет овог трећег меча плеј-офа у борби за шампионску титулу (претходна два су завршена резултатаом 3:1 за Младост, односно 3:2 за Јединство) био је резултатски незанимљив будући да је Младост просто прегазила екипу Јединства резултатом 25:14. У другом сету одбојкаши тренера Љубише Ристића кренули су силовито повели 18:8 и стали. Тада на сцену ступа коректор Младости Саша Зимоњић , најбољи појединац утакмице и финала плеј-офа ,који громовитим смечевима и сјајним сервисима разбија одбрану Јединства и сустиже предност Јединства код резултата 21:21. Узалуд је  Љубиша Ристић покушавао да разбуди заспалу поставу, јер је тек послије 11 изједначења екипа Младости упсјела да дође до овог сета при резултату 34:32.

Цијели ток трећег сета играчи Младости  су чврстим блоком и добрим пријемом  успјешно контролисали и нису дозвољавали одбојкашима Јединства да им озбиљније угрозе вођство које је на крају износило 25:21. Одличан смеч средњег блокера Азура Еминовића такође сјајног  играча у овом финалу   био знак да играчи и вођство Младости врло емотивно прославе побједу али и титулу шампиона БиХ.

Осим Зимоњића и Еминовића, веома добру партију пружио је и други средњак Мићић те дизач Шормаз, а код гостију су се истицали техничар Кисић и примач Ћендић уз привремене бљеске младог Јањића. То је ипак било недовољно да би се савладала објективно квалитетнија и знатно искуснија екипа Младости.

Судијски пар Јасмин Махмић из  Зеница и Аднан Колош из Сарајева добро су водили овај тежак меч.

Актери меча:

Ок „Младост“ – Мок „Јединство“ 3:0 (25:14; 34:32 и 25:21)

Сала Гимназије „Васо Пелагић“ Гледалаца 900. Судије Јасмин Махмић (Зеница) и Аднан Колош (Сарајево). Жути картон: Кисић (Јединство)

Младост :  Новокмет, Мићић, Васиљевић, Скелић, Еминовић, Кесеровић(Л), Куртић(Л), Шормаз, Зимоњић, Павловић, Агановић, Лазукић. Тренер: Бранко Мишић

Јединство:Ристић, Бродлић,  Гајић, Јањић, Чоло, Хукичевић, Ћендић, Кисић, Б. Тракић (Л),  Е. Тракић, Радић. Тренер:Љубиша Ристић

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.