RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkaši Mladosti poraženi od ekipe Crvene Zvezde

Ova utakmica je u dvorani brčanske Gimnazije privukla pažnju oko 400 gledatelja. Znalo se da je favorit ovog ogleda OK Crvena Zvezda iz Beograda, koja je ispostaviti će bila i inspiracija za neočekivano dobru igru mladih igrača Mladosti. U prvom setu koji je trajao 20 minuta gosti su dozvolili samo izjednačenje kod 5 : 5 i osvojili set 13 : 25. U drugom setu još uspješnije izdanje Mladosti, ostvarili su izjednačenja u setu koji je trajao 22 minuta ekipa trenerskog tandema Mišić – Keserović je imala izjednačenja na rezultatima 2 : 2, 8 : 8, 9 : 9, 11 : 11, 12 : 12, 13 : 13, 14 : 14 i 15 : 15 na kraju prednost za goste 19 : 25 za 22 minute. Treće set su odradili kod Mladosti 12 : 25 šest simpatičnih i odbojkaški nadarenih dječaka. O njima kao i ekipi u cjelini je u superlativu govorio trener Igor Žakić.

„Mladosti želim da istraju u svojim namjerama u svojim vizijama da isprate ovaj krizni period. Nadam se da će Mladost kao i do sada biti odbojkaški brend biti ne samo u BiH nego i dalje. Ova njihova mlada i perspektivna ekipa se našla prerano u izazovu ovog tipa za svoje godine. Ovo iskustvo će im puno značiti.“

Branko Mišić, trener Mladosti ističe: „Ova je utakmica pokazala da klinci koji su igrali imaju perspektivu i lijepu budućnost. Ja sam prezadovoljan, jer smo odigrali iznad očekivanja. Bila je ovo lijepa odbojkaška predstava.“ U sastavu Mladosti su bili: Stefan Lukić, Stefan Lopatić, Milenko Ćosić, Goran Krtinić, Stevan Mitrović, Azur Eminović, Boris Marjanović, Aldino Aghbar, Lazar Mićić, Haris Lišić, Saša Pajić i Niša Tanić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.