RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice Lamija pobjedile Napredak iz Odžaka na otvaranju sezone

Tribine Dvorane Tehničke škole bile su lijepo popunjene gledateljima na otvaranju sezone za ekipu Lami u Super ligi – grupe sjever. Za ekipu, odbojkašice i trenere iz Brčkog, klubovi koji se takmiče u ovom rangu su na startu prvenstva nepoznanice. No Lami je u ranijem rangu i sezoni superiorno bez poraza izborio mjesto u Super ligi.

Žrijeb je odlučio da u prvom kolu Lami za protivnika ima Napredak iz Odžaka. Lami vođen u pripremnim i kup utakmicama, a u svijetu priznatom i poznatom internacionalnom odbojkašicom Marinom Savinov Vidaković i trenerom Eldinom Tatarević uspješno riješio prvu prepreku pobjedom 3 : 0.

Gospođa trenerica Marina poslije utakmice istaknula neke detalje iz utakmice: „Dobro smo igrali protiv Napretka. Bila je to tehnički zadovoljavajuća igra. Najbitnije je da smo prvenstvo otvorili. Kod naših cura se osjetio malo u početku grč. Nastaviti ćemo sa treninzima pa ćemo vidjeti što će nam vrijeme i rad donijeti. Na dispoziciji smo imali sve igračice, no imamo još dvije jako dobre i perspektivne odbojkašice koje ćemo registrirati. Mene interesira samo moja ekipa i naša igra. Zadovoljna sam blokom, a napadom nisam. U trećem setu smo počeli griješiti. Sve ćemo to ispravljati.“

Trener Napretka gospodin Ivan Vilić je mišljenja da je njegova ekipa mogla bar set uzeti po igri te da je bila oslabljena odlaskom nekoliko djevojaka na školovanje i studiranje. Zato u ovom momentu nismo mogli bolje od prikazanog rekao je trener ekipe iz Odžaka. U 2. kolu će igrati u Orašju u subotu od 17,30 sati sa ŽOK Orašje.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.