RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice Lamija poražene od Slobode iz Tuzle

U Dvorani brčanske Gimnazije odigrana je četvrt finalna utakmica KUP-a Odbojkaškog saveza Federacije BiH. Ova utakmica je imala i humanitarni ton „Za Emirove korake“. U dvorani je bilo oko 350 gledatelja koji su potvrdili svoju humanost i pružili pomoć za Emira Hamzića. Njegova sestra je u znak zahvale ekipama uručila cvijeće, a publika je ovu gestu nagradila aplauzom.

Utakmica je protekla u dopadljivoj igri obje ekipe, a favorit se znao, ŽOK Sloboda Tuzla koja igra u Premijer ligi BiH u odnosu na ŽOK Lami Brčko koji je izborio pravo igranja u Super ženskoj ligi Odbojkaškog saveza Federacije BiH. Peh za ekipu Lami su bile povrede dvije odbojkašice sa pozicije prijema servisa. Po setovima su 6 : 25, 17 : 25 i 10 : 15 konačnih 0 : 3 je završila utakmica plasmanom Slobode u polufinale.

Poslije utakmice je trener Slobode rekao: „Igrali smo u ligi sa „Bimal- Jedinstvom“ i gubili utakmice. Nadamo se da će ova utakmica sa Lamijem pokazati put za pobjede nad brčanskim ekipama. Drago mi je da Brčko ima još jednu žensku ekipu za koju prognoze kazuju da će Lami biti jedan od favorita za ulazak u premijer ligu. Ističem da su juniorke Slobode prvakinje države. Neke od njih su igrale danas na KUP-u.“

Eldin Tatarević koji je u trenerskom tandemu sa gospođom Marinom Vidaković, rekao je: „Odigrali smo prvu zvaničnu utakmicu u sezoni sa premijerligašem Slobodom kojoj čestitam na pobjedi i dobroj igri. Mi u ekipi imamo dosta promjena. Otišlo je i došlo više igračica. Sa mlađim odbojkašicama smo uspjeli pružiti najbolji mogući otpor. Trenerica i ja smo zadovoljni našom prikazanom igrom. Prvenstvo nam počinje naredni vikend. U 1. kolu Super lige u goste nam dolazi ŽOK Odžak.“

Ovu KUP utakmicu su za ŽOK Lami igrale: Selma Osmanović, Teodora Milić, Suzana Stojanović, Lejla Rejzović, Slađana Subotić, Gorana Šarić, Sjna Ibrahimbašić, Anđelina Simikić, Nina Vidaković, Amina Musić i Milica Gavrić. Treneri: Marina Vidaković i Eldin Tatarević.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.