RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice ŽOK Bimal-Jedinstvo počele pripreme sa novim trenerom

U dvorani Gimnazije Brčko poslije duže stanke došle su odbojkašice ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko. Na prvom treningu 15. ovog mjeseca prozivku, mjerenje i potrebne evidencije obavile su glavna trenerica Radmila Marković, kako svi u klubu vole reći naša Brčanka i njena pomoćnica Sandra Mitrović. Bilo je 12 odbojkašica, dok se Sara Glibić i Jovana Biberdžić nalaze na pripremama Ženske reprezentacije BiH za kvalifikacije za Euro Volley 2023.

Ekipu je pozdravio Esad Omerhodžić, predsjednik kluba i zaželio uspješne pripreme i nastupe u Premijer ligi BiH. Naglasio je da cilj kluba u sezoni 2022/2023. osvajanje odbojkaškog prvenstva države,  KUP BiH i KUP Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Trenerica Radmila Marković kaže: „Upoznali smo odbojkašice sa planom priprema. Raditi ćemo tehničku pripremu ujutro i navečer. Zatim će uslijediti specifičan rad tri-četiri sedmice. U pred takmičarskom dijelu uigravanje i prijateljske utakmice i jedna KUP utakmica. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo u dvorani, teretani i na otvorenom“, istakla je marković.

Najiskusnija odbojkašica u ekipi Ajla Omerhodžić uvijek otvorena za razgovor kaže: „Ove godine je došlo do značajnih promjena i ako smo navikli da svake sezone dolaze i odlaze igračice. Velika stvar se desila u istoriji ovog kluba da smo dobili trenericu, jednu jako dobro poznatu našu Brčanku koja nam je godinama bila rival u ligi. Tu je i Sandra Mitrović, ona nije ni igrač ni pomoćni trener. Ona je ikona ovog kluba. Istina je da nas čeka teška sezona pa nas mnogi ne vide kao favorite kao prethodnih godina. To mi je najdraže i voljela bi da sutra počinju utakmice“, rekla je Omerhodžić. Na kraju spomenimo da će naše reprezentativke Sara Glibić i Jovana Biberdžić u subotu igrati utakmicu kvalifikacija za EuroVolley 2023 sa Norveškom.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.