RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice ŽOK “Lami” pobjedile gošće iz Orašja

Ova utakmica odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom u ugodnim uvjetima za igru i brojnom publikom bilo je uz obostrano dopadljivu igru lijepo pogledati i zadovoljiti prohtjeve publike. Bivša premijerligaška ekipa iz Orašja je dobro otvorila utakmicu. Uzele su prvi set. Savjeti glavne trenerice profesorice Marine Savinove Vidaković i njenog pomoćnika Eldina Tatarevića brzo su urodili plodom. Domaća ekipe je izjednačila i osvojila sve setove do pobjede 3 : 1.

Igrale su u sastavu: Belma Osmanović, Teodora Milić, Suzana Stjepanović, Lejla Rejzović, Slađana Subotić, Gorana Šarić, Ljubica Šarkanović, Ajna Ibrahimbašić, Anđelina Simikić, Nina Vidaković, Amina Musić.

Prof. Marina Savinova Vidaković, trenerica ŽOK Lami o utakmici kaže: „Ovo je bio derbi sa ekipom koja je igrala u Premijer ligi. Za igranje je bilo malo teža, jer je prva poslije pauze. Ekipi je bila naporna polusezona fizički i psihički. Za nastavak imam samo jednu povrijeđenu igračicu koja će se ubrzo vratiti. U slijedećem kolu gostujemo u Lukavcu jedinoj ekipi od koje smo kod kuće izgubili i to je derbi jer su one druge na tablici. Idemo sa nadom da uspijemo.“

Trener Orašja Mehmed Memišević o utakmici ističe: “Možemo iz perspektive mladosti i iskustva biti zadovoljni odigranom utakmicom. Brčanska publika je mogla uživati bez obzira na rezultat 3 : 1. Svaki set je bio u egalu. Igralo se za svaku loptu. Prava prvenstvena utakmica. Ekipa mi je imala puno oscilacija, ali ima perspektivu. Ovo je bio derbi susjeda. Brčko je godinama lider odbojke i lijepo je doći u taj grad i igrati. Ovdje nam to imponira i raduje nas, a našu šansu ćemo tražiti u slijedećim kolima na utakmicama.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.