RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Odigran 15. jubilarni malonogometni turnir u okviru manifestacije „Susret sa Europom“

Sportsko udruženje „Raja sa Ficibajera“ Brčko distrikta dobro znana grupa entuzijasta – ljubitelja malog nogometa kada uvjeti dozvole organizira turnire na Sportsko rekreacionom centru Ficibajer. Vremenski uvjeti to nisu dozvolili pa su 15. jubilarni turnir u okviru manifestacije „Susret sa Europom“ upriličili na Stadionu malih sportova „Blatuša“. Ovo je kao i ranijih godina bio međunarodni turnir. Igrale su ekipe: Udruženja Građana “Bordo-Bijeli veterani i prijatelji” Sarajevo, FK/NK Sloboda Tuzla, KSK Bosna iz njemačkog grada Bilefelda i Sportsko udruženje rekreativaca „Raja sa Ficibajera“ Brčko distrikta BiH.

Utakmice su igrane dva puta po 10 minuta, a sudili su Vedran Tičić iz Sarajeva i Jufuf Mujagić iz Brčkog. Mirza Abadžić, predsjednik organizatora je otvorio turnir i pozdravio sve ekipe, a posebno goste iz Njemačke. Svima zaželio dobre rezultate u fer i korektnoj prijateljskoj igri. Na tribinama su bili brčanski veterani: Safet Tursić, Hamdo Radeljaš, Atah Ćosović, Jusuf Mujagić i Ibrahim Zaimović-Buki. Rezultati: Sloboda Tuzla – Bosna Bielefeld 0 : 2, Bordo-Bijeli Sarajevo – Raja sa Ficibajera 2 : 2, penali  4 : 5, za 3. mjesto utakmica Sloboda – Sarajevo 2 : 1 i u finalu Bosna Bilefeld – Raja sa Ficibajera 1 : 3. Pobjednici su igrali u sastavu: Sulejman Admir, Edin Šahmanović, Ajdin Lazami, Edin Talović, Anis Mehić, Ernad Tokalić, Goran Milošević, Sifet Durmiš, Anis Ćosović i Mirza Čorhodžić. Vođa ekipe Goran Sapardić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.