RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odigran memorijalni turnir u znak sjećanja na Samida Kalopera

Na terenu za mali nogomet na Sportsko rekreativnom centru Ficibajer odigran je prvi ovogodišnji memorijalni turnir u znak sjećanja na Samida Kaloper, koji je preminu na treningu ekipe. Bio je igrač ekipa Medicinar i veterana Raje sa Ficibajera. Predsjednik Udruge Raja sa ficibajera Mirza Abadžić je govorio o liku i djelu ovog zaljubljenika u mali nogomet.

Na utakmicama su igrale ekipe: Medicinar, Veterani Raje sa Ficibajera, Rekreativci Ilićke i Raja sa Ficibajera. Početni udarac sa centra terena izveo je Dr. Zijad Nišić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH. Postignuti su ovi rezultati: Medicinar – Veterani sa Ficibajera 0 : 1, Raja sa Ficibajera – Rekreativci 2 : 0. Na utakmici za treće mjesto: Madicinar- Rekreativci 5 : 1 i finale  Raja sa Ficibajera – Veterani sa Ficibajera 2 : 1.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!