RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Okupljanje nogometne reprezentacije BiH danas su Zenici

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening centru Nogometnog saveze BiH u Zenici, gdje će se pripremati za predstojeće dvije utakmice kvalifkacija za EURO 2024. u Njemačkoj protiv selekcija Portugala i Luksemburga.

Nakon Ermedina Demiorovića, selektor Faruk Hadžibegić neće moći računati ni na  Radeta Krunića, zbog povrede koljena. Umjesto njih dvojice, selektor je pozive uputio Sanjinu Prciću i Saidu Hamuliću koji nastupaju za francuske klubove Strasbourg i Toulouse.

Prcić je do sada 16 puta nastupao za “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je Hamuliću ovo prvi poziv u nacionalni tim.

– Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan. Danas  počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten Edin Džeko okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu – objavio je Hadžibegić na Facebooku.

Utakmicu protiv Portugala nogometaši BiH će igrati 17. juna u Lisabonu, a tri dana kasnije na zeničkom Bilinom polju dočekuju Luksemburg.

Hadžibegić je za susrete s Portugalom i Luksemburgom pozvao igrače:

golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Nikola Vasilj (St. Pauli);

odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Siniša Saničanin (Partizan), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (RB Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Adrian Leon Barišić (Osijek), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca);

vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Gojko Cimirot (Standard), Benjamin Tahirović (AS Roma), Miroslav Stevanović (Servette), Miralem Pjanić (Sharjah), Dal Varešanović (FK Sarajevo)

napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Fehervar), Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Luka Menalo (Dinamo);

dodatni spisak:  Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.