RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Omladinski košarkaški klub “SPARS” Brčko u elitnom društvu košarakašica

Na sportskoj sceni Brčko distrikta BiH iz A-1 ženske košarkaške lige Federacije BiH na premijerligašku scenu vinula se ekipa Omladinskog košarkaškog kluba SPARS BRČKO. U prvenstvu ekipa iz Brčkog je osvojila treće mjesto sa 22 boda. U Play off-u je odigrala sa ŽKK “Jumpers” Zenica 55 : 57 za Brčko po četvrtinama: 14 : 15, 8: 18, 12 : 11, 19 : 09 i 2 : 4. Ova je utakmica bila presudna s obzirom na propozicije za plasman u elitno društvo ženske košarke. Ekipa OKK „Spars“ Brčko je igrala u sastavu: Amina Avdić, Emina Bajraktarević, Ajla Redžović, Hana Bajraktarević, Nataša Savić, Ivana Rokvić, Jovana Radovanović, Nejra Fazlić, Ajla Mihmić i Elma Tursunović. Sve utakmice su igrane u jednom danu u dvorani Zeničke arene. Igrale su ekipe: ŽKK “Zrinjski 2010” iz Mostara, ŽKK “Vitez” iz Viteza, ŽKK “Jumpers” iz Zenice i OKK “Spars” iz Brčkog.

„Presudna utakmica bila je druga po rasporedu odigrali smo je angažirano sa maksimalnim zalaganjem svih naših igračica u petom periodu igre. Bilo je naporno, no uspjele smo iz inata da se dokažemo jer nas je Jumpers u prvenstvu dva puta pobijedio, a evo mi smo kada je bilo najpotrebnije. Ispostavilo se da ostale utakmice nisu imale bitnog značaja. Po meni Zrinjski iz Mostara je zasluženo osvojio u ligi prvo mjesto i na ovom turniru. U našoj ekipi su sve mlade igračice čije vrijeme dolazi ili da kažem da je došlo na ovim utakmicama. Tu smo Ivana Rokvić i ja koje smo im pomogle iskustvom. Ovo je ne samo afirmacija kluba nego i ženske košarke u Brčko distriktu BiH“, kazala je trenerica Nataša Savić koja nastavlja treninge u narednom periodu, jer klub želi da stvori ekipu za igranje u Premijer ligi BiH i okupi mlade koje žele igrati i naučiti košarku.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ženska košarka: OKK “Spars” Brčko izborio šestu pobjedu

Radio Brčko