RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Osamnaesti derbi „Jedinstvo“:„Mladost“ pripao odbojkašima „Mladosti“

Odbojkašice i odbojkaši BiH odigrali su juče poslednje kolo pred plej off.
U okviru tog osamnaestog kola, u Sali Gimnazije pred oko 500 gledalaca, odigran je i osamnaesti gradski derbi između „Jedinstva“ i „Mladosti“ u kome su uspješniji bili odbojkaši „Mladosti“ i slavili rezultatom 3:1.Utakmica je po kvalitetu svrstana u red prosječnih mada se očekivalo više dramatičnosti u susretu „Jedinstva“-najmlađe i „Mladosti“ – najiskusnije ekipe u ligi.
– Loše smo otvorili meč i čitavim tokom utakmice dozvoljavali protivniku da pravi serije po 4-5 poena.Iako nismo ličili na tim koji treba da pobijedi, uspjeli smo na iskustvo da privedemo kraju meč pobjedom,- riječi su Jovana Ćendića, prvotimca „Mladosti“.
– Nama ova utakmica nije mnogo značila bodovno. Više nam je važna kao uvertira i svojevrsna priprema za polufinale KUPa BiH protiv iste ekipe. Danas smo spoznali dosta informacija o „Mladosti“. Na nama je da se kalimo i daćemo ponovo svoj maksimum protiv šampiona, rekao je poslije meča Radoslav Janjić,prvotimac „Jedinstva“ koji još dodaje da je „Jedinstvu“ potrebna dodatna doza više vjerovanja i samopouzdanja pa će rezultat doći sam po sebi.

Odbojkašice „Bimal Jedinstva“ završile su posao u Bijeljini za nešto malo duže od sat vremena – pobijedile su ekipu „Radnika“ rezultatom 3:0.

Svatri brčanska premijerligaša igraće narednog vikenda u završnici KUPa BiH, odbojkaši u petak i subotu a odbojkašice u subotu i nedjelju a ligaški plej off nastavlja 20.marta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojka:Brčankama i Brčacima tri pobjede; dramatično protiv Fočaka

Admir Kadrić

Brčanska odbojka: U osmom kolu dvije pobjede i jedan poraz

Radio Brčko

Odbojka: I pored poraza – trijumf

Radio Brčko