RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Осим побједника Пезера, још четири бх. атлетичара освојили трећа мјеста

На јучер одржаном 30. међународном атлетском првомајском митингу у црногорском Бару, осим побједника у бацању кугле Месуда Пезера којем је припала награда и за највреднији резултат у бацачким дисциплинама те укупно најбољи резултат митинга, још шесторица бх. ателтичара пењала су се на побједничка постоља у својим дисциплинама.

У конкуренцији више од 250 такмичара из девет држава: Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Шведске, Косова, Хрватске, Албаније и Аустрије, Пезеров побједнички хитац од 20,79 метара осигурао му је 1168 бодова према ИАФФ таблицама те је то био и једини резултат који је вриједио преко 1100 бодова.

Други резултат у бацањима остварио је Косовар Мухамет Рамазани, који је у бацању кугле био други с 19,54 метра и 1093 бода, а трећи резултат у бацањима остварио је такођер бацач кугле Сарајлија Нермин Штитковац који је у својој дисциплини с  дужином 19,48 метра био трећи, а његов је резултат вриједио 1090 ИАФФ бодова.

Пезеру је, као најбољем атлетичару митинга, припала и награда Меморијал “Божидар Боро Ичевић“. Осим побједника Пезера и трећепласираног у кугли Штитковца, још тројица бх. сениора добила су бронзане медаље.

У трци на 100 метара код сениора Едхем Викало из Тузле био је трећи с 11,08 (1. Франко Бурај (АЛБ) 10,67 и 2. Марко Радосављевић (СРБ) 10,76); у трци на 400 м Еден Чабрић такођер трећи с 50,72 (1. Франко Бурај (АЛБ) 47,29 и 2. Дурјон Идризај (АЛБ) 50,60) те у трци на 110м препоне Бењамин Бојанић с 14,95 секунди.

У конкуренцији кадета (У16), у трци на 300 метара, Јаков Перишић с временом 39,64 био други, као и јуниор Марк Логимора у трци на 110 метара препоне (У20) с временом 15,36.

Извор:Фена

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.