RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Oslabljeni ‘Zmajevi’ večeras protiv olimpijskog i evropskog viceprvaka

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u gradu Pau protiv domaće selekcije Francuske igra susret 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kao i u susretu protiv Mađarske, prije tri dana u Sarajevu u kojem su slavili sa 73:68, “Zmajevi” će nastupiti znatno oslabljeni bez Jusufa Nurkića, Džanana Muse, Miralema Halilovića, Emira Sulejmanovića, Edina Atića i Johna Robersona. Dodatni problem za selektora Adisa Bećiragića predstavlja sinoćna povreda na treningu Sanija Čampare, zbog koje je  upitan i njegov nastup.

– Pobjedom nad Mađarskom ostali smo u igri za plasman na Mundobasket. Imamo mnogo problema sa povredama i sastavom tima, očekuje nas duel protiv Francuske, koju ćemo pokušati da iznenadimo, ali bez kompletne prve petorke sa šampionata Evrope, to će biti jako teško – kazao je Bećiragić.

Najbolji bh. košarkaš u pobjedi protiv Mađarske centar Kenan Kamenjaš očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu protiv akutalnog evropskog i olimpijskog viceprvaka.

– Možemo obećati borbu i energiju od prve do posljednje minute, kao što je bio slučaj u Sarajevu protiv Mađarske – poručio je Kamenjaš.

Bh. tim će  nastupiti u sastavu: Adin Vrabac, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Haris Delalić, Sani Čampara, Aleksandar Lazić, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Obrad Tomić, Rijad Avdić, Amsal Delalić i Zinedin Mulić.

Susret Francuska – Bosna i Hercegovina igra se večeras od 20.30 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.