RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

“Osmomartovska ulična trka” sutra startuje po prvi put u Brčkom

Prva „Osmomartovska ulična trka“ startuje sutra, 07.03.2020. godine u 13:00h. Organizator „Trkačko-rekrativni klub Majevica“ navodi da je do sada pristiglo preko stotinu prijava takmičara koji će trčati na stazama od 2 km i 8 km. Obzirom na vremenske prilike i pojavljivanju ove trke po prvi put u Brčkom, iz ovog kluba ne kriju zadovoljstvo do sada učinjenim. Za očekivati je se da će sutrašnja trka proći u najboljem redu.

Iako riječ „trka“ zvuči takmičarski, organizator je primat stavio na trkače rekreativce, tj. sve ljubitelje trčanja, tako da svi zainteresovani koji nisu na vrijeme stigli da se registruju moći će to uraditi sutra od 11:00-12:30h na samom Ficibajeru gdje su predviđeni start i cilj trke.

Ideja je da ovim događajem krenemo sa zdravim navikama u ovoj godini i spremno dočekamo proljeće, kada će aktivnosti svakako biti učestalije. Učešće i podrška ovakvim događajima svakako će doprinjeti poboljšanju psihofizičkog stanja kod ljudi, a tim i bolje i zadovoljnije zajednice u kojoj živimo. Stoga, ne oklijevajte da li doći sutra – pa makar se prošetali na stazi.

Takođe, želimo obavijestiti građane da će ulice: Islahijet, Lučka i Savska biti zatvorene za saobraćaj u periodu od 12:30 – 14:00h, te da će saobraćaj od strane pripadnika saobraćajne Policije Brčko distrikta BiH biti preusmjeren na alternativne pravce kretanja vozila.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.