RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Peljto zbog prijetnji ne želi suditi “Želji” i Sarajevu, oglasio se i N/FSBiH

Foto: UEFA

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto, koji uživa veliko povjerenje UEFA i koji sudi evropska takmičenja ne želi više dijeliti pravdu na utakmicama FK Sarajevo i FK Željezničar.

Razlog su prijetnje koje dobiva on, ali i njegova porodica, a o svemu je obavijestio i policiju, te podnio krivične prijave.

O svemu se oglasio se i NFSBiH.

“Nogometni/Fudbalski savez BiH je danas dobio pismo od fudbalskog sudije Irfana Peljte, internacionalca sa FIFA značkom, u kojem nas zvanično obavještava da zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici nije u mogućnosti obavljati funkciju službenog lica na narednim utakmicama WWiN Lige Bosne i Hercegovine koje igraju klubovi iz Sarajeva.

Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje svaki vid pritisaka na službena lica koji su aktivni učesnici takmičenja u našoj zemlji, te iskazuje duboku zabrinutost zbog ovakvih pojava koje su učestale u posljednje vrijeme.

Ovim putem pozivamo nadležne organe da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spriječili ovakvi slučajevi u našoj društvenoj zajednici, te da procesuiraju sva odgovorna lica i stanu u zaštitu našeg najboljeg fudbalskog sudije, kao i svih službenih lica u takmičenjima NS/FS BiH“, kaže se u saopštenju bh. kuće fudbala.

Izvor: Nezavisne

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.