RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Пјетлићима ОРК „Перихела“ шампионске почасти

Рукометаши брчанског „Перихела“ рођени 2013. године на првенству Републике Српске у мини рукомету одржаном у сали Економске школе у Брчком, освојили су прво мјесто и шампионски пехар. Они су у конкуренцији седам екипа забиљежили све побједе и тако сасвим заслужено освојили златне медаље.

Пред  Филипом Вујићем, Андрејом Скелићем, Павлом Лукићем, Матејом Тримоским, Алексом Гаврићем и Виктором Гушићем, који је проглашен за најбољег играча првенства у својој старосној групи, редом су падали РК „Слога“ из Прњавора, РК „Бијељина“, ОРК „Бања Лука“, РК „Козара“ из Козарске Дубице, РК „Борац мтел“ и ОРК „Перихел 2“.

Шампионски састав Перихела пред једну утакмицу

Друго мјесто у категорији дјечака рођених 2013. припало је екипи ОРК „Бања Лука“, а треће клинцима из  РК „Бијељина“.

За најбољег голмана у овој старосној групи проглашен је Василије Мишковић из Бијљине а најбољи стријелац је Коста Срдић из ОРК „Бања Лука“.

У категорији дјечака рођених 2011. године прво мјесто припало је екипи ОРК „Бања Лука“, друго мјесто освојили су млади рукометаши РК „Козаре“ из Козарске Дубице, а треће екипа РК „Бијељине“.

За најбољег играча у овој старосној категорији проглашен је Борис Игњатић члан шампионске екипе, најбољи стријелац  је Данило Босанчић из Козаре, а најбољи голман је Димитрије Марковић из Бијељине.

На првенству које је свечано отворио Срђан Блажић, посланик у брчанској Скупштини, учествовало је 18 екипа са преко 200 младих рукометаша.

Овогодишњи шампионат Републике Српске у мини рукомету одлично је организовао омладински рукометни клуб „Перихел“ Брчко, за шта је добио све похвале од представика свих учесника првенства.

Шампионски састав ОРК Перихел са тренером Оливером Гушићем

Пехаре и златне медаље за по три првопласиране екипе које су екипама уручили представници организатора, обезбједио је Рукометни савез Републике Српске.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.