RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Pobjeda košarkašica Lavova u Banja Luci sa rekordnim brojem postignutih poena

 

Košarkašice KK Lavovi Brčko nastavile su sa odličnim igrama na početku sezone Prvenstva Bosne i Hercegovine. U okviru četvrtog kola savladale su ekipu banjalučkog Feniksa na gostujućem terenu u dvorani “Obilićevo” rezultatom 39:118 po četvrtinama 11:33, 7:35, 7:26 i 14:24.

Pobjeda koja je na kraju ovjekovječena rekordnim brojem postignutih poena na jednoj utakmici u klupskoj istoriji (118), a malo je nedostajalo da Lavice dođu i do rekordne prednosti ostvarene na kraju jednog meča (rekord je 86 poena razlike protiv Slobode iz Novog Grada iz februara 2021. godine).

Sjajna igra kompletne ekipe Lavova viđena je u subotu u dvorani Obilićevo, prije svega u odbrani, nakon čega je dolazila i laka realizacija u napadu. Domaće košarkašice jednostavno nisu mogle parirati brčanskim košarkašicama niti u jednom segmentu košarkaške igre na ovom meču. Imao je trener Bližnjaković veliki broj raspoloženih košarkašica na ovoj utakmici, koje iz meča u meč polako podrižu formu pred izuzetno težak i zgusnut raspored na tri fronta do kraja kalendarske godine.

Čak šest košarkašica Lavova su meč protiv Feniksa završile sa dvocifrenim poenterskim učinkom, a najefikasnija je bila juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Jelena Lazarević sa 22 postignuta poena, uz to je dodala i 11 skokova, ostvarivši ukupno peti dabl – dabl učinak ove sezone u svim takmičenjima. Sjajna je bila i kadetska reprezentativka Bosne i Hercegovine Valentina Došić sa 20 postignutih poena (4 trojke iz 5 pokušaja). Dvocifrene su bile i Ines Babić 16, Iva Karišik 12, Milica Đokić i Mirela Halilović sa po 10 postignutih poena. Pored njih nastupile su i: Anđela Bekić, Tamara Šarenac 2, Sara Đokić 6, Nataša Savić 4, Sara Savić 9 i Ksenia Vukić 7.

Ovom pobjedom Lavice su zadržale drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli sa skorom 3-1 i ukupno 7 osvojenih bodova.

U Prvenstvu Bosne i Hercegovine slijedi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza, a u narednom, petom kolu, 4. decembra, košarkašice Lavova na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole u Brčkom ugostiće ekipu Čelika iz Zenice.

Prva naredna utakmica Lavice očekuje u srijedu, 30. novembra, u okviru 7. kola WABA lige na gostujućem terenu u Nikšiću protiv istoimene ekipe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.