RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Pobjeda “Lavica” u Banjaluci

U trećem kontrolnom meču pred sezonu 2021-2022. košarkašice KK “Lavovi” Brčko bile su bolje od ekipe OKK “Feniks” Banja Luka.

 Prvakinje Republike Srpske za sezonu 2020-2021. u prijateljskoj utakmici odigranoj danas u Banjaluci u dvorani “Centar”, bile su bolje od košarkašica OKK “Feniks” Banjaluka. Brčanke su savladale prošlogodišnje vicešampionke Bosne i Hercegovine rezultatom 72:68.

Najefikasnije igračice u ekipi “Lavova” bile su Ines Babić i Ajla Lević sa po 17 postignutih poena. Ajla se pridružila klubu 21.9.2021. godine i već opravdava ukazano povjerenje.

Za “Lavice” su nastupile još: Milica Đokić 10 poena, Mirela Halilović 12, Jelena Lazarević 12, Sara Đokić 2, Valentina Došić 2, Amila Smajić, Sara Đokić, Adna Okić, Ksenia Vuić, Ana Đokić i Tamara Šarenac .

U prvom pripremnom meču pred premijerni nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za žene, košarkašice “Lavova”  poražene su od ekipe “Radivoj Korać” u Beogradu, dok su u drugom meču slavile u Tuzli protiv ekipe  “StarTz”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prva liga Košarkaškog saveza RS-a: Brčanske „Lavice“ prve sa 16 bodova

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Igmana”

Radio Brčko

Fudbal: FK „Jedinstvo“ Brčko – NK „Hajduk“ Orašje 2 : 0 (0 : 0)

Radio Brčko