RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Pobjednici 18. Lokomotiva Kup-a rukometaši iz Slovenije i Srbije

Jučer su odigrane finalne utakmice 18.-tog LOKOMOTIVA KUP-a rukometaša u dvorani Ekonomske škole za ekipe juniore, kadete i pionire iz sedam država. Prvog i drugog dana utakmice su igrane i u dvorani Gimnazije i u Ražljevu. Odigrano je 110 utakmica. U finalu pionira 2010. godište RK Maksimir Zagreb – RK Trimo Slovenija 14 : 14 na penale 16 : 17, prvak Trimo, 2008. godište kadeti RK Vesprem Mađarska – RK Trimo Slovenija 16 : 17, prvak Trimo i 2006. godište juniori RK Vojvodina Srbija – RK Feronas Veronas Grčka 25 : 13.

Ekipama su uručeni pehari, a najboljim igračima, golmanima i strijelcima statue organizatora. U juniorskoj konkurenciji 2006. godište RK Vojvodina iz Novog sada je titulu prvaka osvojila u ovom sastavu: Marić, Šumulija, Todorović, Lazetić, Zelić, Draško, V. Pavlović, S. Pavlović, Raković, Vukojević, Borojević, Stankov, Mijatov, Danić, Čavić. Predstavnik kluba Popov, glavni trener Zoran Abramović. Poslije utakmice za Radio Brčko je dao ovu izjavu:

„Mi smo se stvarno pripremali za ovo finale, za utakmicu sa klubom iz Grčke FERONOS- Veronos, jer smo dobili informacije da je to najbolja ekipa na turniru i da je favorit broj jedan. Mi smo uspjeli njih prihvatiti da i za nas ostanu favoriti. Faktički smo se činili da nam budu inspiracija za našu dobru igru koju želimo pokazati. Uspjeli smo već na poluvremenu ostvariti prednost od 4 gola ( 12 : 8) do kraja povećali za konačnih 25 : 13 tuce više golova i pobjednički pehar u našim rukama. Ovaj KUP Lokomotive prestižan je za sve klubove za mlađe kategorije čak u Europi. Meni je drago da imam i ovaj trofej. Vidimo se iduće godine u Brčkom”, riječi su to trenera Abramovića.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.