RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Počele pripreme za jubilej: 70.godina OK Jedinstvo Brčko

Odbojkaški klub „Jedinstvo“ Brčko obilježava ove godine 70.godina od osnivanja. Tim povodom Upravni odbor ovog sportskog kolektiva preduzeo je niz aktivnosti pa je formiran Organizacioni odbor manifestacije na čelu sa Gradonačelnikom Antom Domićem.Čelnici brčanske vlasti pozitivno su se izjasnili i podržali aktivnosti, kaže nam Branko Damjanac,član Upravnog odbora OK Jedisntvo,  pa se očekuje da će obilježavanje jubileja  početi već u šestom mjesecu turnirom mlađih kategorija odbojkaša; u toku su pripreme i sakupljanje građe za monografiju, a centralni događaj biće memorijalni turnir u septembru koji će okupiti prvake svih susjednih zemlja, rekao nam je Ljubiša Ristić, šef stručnog štaba u Jedinstvu. U okviru obilježavanja jubileja predviđen je i okrugli sto na temu „Značaj sporta za razvoj mladih, sa posebnim osvrtom na značaj odbojke“, izložba fotografija „OK Jedinstvo 1946-2016“, turnir u odbojci na pijesku i druge aktivnosti…

Na adresu Radio Brčkog, Javnog preduzeća koje će vjerovatno biti izdavač monografije „70.godina OK Jedinstvo Brčko“, počeli su već pristizati dokumenti, fotografije, pisma, tekstovi…a u emisiji „Sportsko popodne“ (nedjeljom od 16,30) slijedi serijal  priloga u kojima mogu učestvovati svi oni koji nešto znaju o odbojkašima Jedinstva i jubileju uopšte.

Adresa je:

JP Radio Brčko, (za Sportsku redakciju),  Bulevar mira 18, Brčko distrikt BiH 76100

Elektronska adresa: sport-rb@teol.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.