RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Počeo upis druge generacije polaznika Škole streljaštva Streljčkog kluba „Strijelac“ Brčko distrikt BiH

Streljački klub „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, osnovan je 2020. godine i iste godine počeo s aktivnim radom. U okviru rada Streljačkog kluba „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine osnovana je i Škola streljaštva za najmlađe strijelce.

Streljaštvo kao sport je praktikovano stotinama godina unazad u evropskim zemljama, a u nekim njemačkim klubovima historiju streljaštva počeli su da ispisuju prije više od 500 godina. Popularnost streljaštva je rasla u zemljama engleskog govornog područja sa osnivanjem Nacionalne streljačke asocijacije (1859. u Londonu), i Nacionalne streljačke asocijacije osnovane u Sjedinjenim Američkim Državama 1871. godine.

Streljaštvo je olimpijski sport. Na olimpijskom programu ima ukupno 15 disciplina, podijeljenih u tri grupe: puška, pištolj i leteće mete.

Kod strijelaca je najbitnija preciznost, pucaju između dva otkucaja srca kako bi pogodili jako malu tačku koja se jedva vidi u daljini.

Škola će drugu godinu rada obilježiti treninzima koji počinju 02. oktobra 2022. godine a početak rada s novom generacijom polaznika predviđen je isti dan, do kada traju i upisi novih polaznika.

Uprava SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ovom prilikom poziva sve zainteresirane za Školu streljaštva da se učlane u SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 4, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, te ohrabruje najmlađe polaznike, uzrasta od 6 do 16 godina, da se priključe radu Škole streljaštva.

Dodatne informacije o treninzima i radu SK „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Škole streljaštva, zainteresovani mogu dobiti na facebook stranici www.facebook.com/SDBosona/, ili kontaktom na telefon +387 60 30 53 680 te lično u prostorijama Kluba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.