RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Poraz rukometašica BiH od Grčke u Cazinu

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Cazinu od Grčke sa 22:24, u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranice selektora Adnana Bašića pretrpjele su treći poraz u kvalifikacijama od direktnog konkurenta za treće mjesto i šanse za plasman na EP smanjile na minimum.

Grkinje su veći dio meča imale prednost, mada su i reprezentativke BiH u prvom poluvremenu u jednom trenutku imale vodstvo. No, finiš prvog poluvremena i početak drugog koštao je bh. selekciju poraza, s obzirom na to da su gošće u tom periodu uspjele doći do sedam golova prednosti.

Ipak, u posljednjih 15 minuta BiH je uspjela da se vrati u utakmicu, a u 56. minuti imala je samo gol zaostatka. Međutim, rukometašice BiH nisu imale snage i koncentracije za potpuni preokret te su Grkinje do kraja zadržale prednost i ostvarile prvu pobjedu.

Najefikasnije u reprezentaciji BiH bile su Kolašinac sa sedam i Isić sa šest golova, a u selekciji Grčke Čatziparasidou sa osam pogodaka.

Reprezentacije BiH i Grčke ponovo će odmjeriti snage za tri dana u Kozaniju.

U drugom meču u grupi sastale su se Rumunija i Hrvatska koje su imale maksimalan učinak nakon dva kola. Slavile su Rumunke sa 26:24 i izdvojila se na čelu tabele.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.