RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Portland slavio na startu nove NBA sezone, osam poena Nurkića

Košarkaši Portlanda pobijedili su noćas u gostima Sakramento sa 115:108 na početku nove sezone u NBA ligi. Bosanskohercegovački reprezentativac i košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić na terenu je proveo 25 minuta postigavši osam poena uz sedam skokova.

Košarkaši Jute pobijedili su na svom terenu Denver sa 123:102. Sedmorica igrača Jute postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji bio je Kolin Sekston sa 20. Lauri Markanen postigao je 17, Rudi Gej 16, a Malik Bizli 15 poena.

U ekipi Denvera najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 27 poena, šest asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Aron Gordon postigao je 22 poena uz 10 skokova, a Majkl Porter 15 poena uz sedam skokova. Džamal Marej utakmicu je završio sa 12 poena.

Košarkaši Minesote pobijedili su Oklahomu sa 115:108. Rudi Gober, koji je došao ljetos iz Jute je na debiju za Minesotu postigao 23 poena i imao je 15 skokova. Danđelo Rasel dodao je 20 poena, a Džejden Mekdanijels 19 poena uz šest skokova. Karl Entoni Tauns imao je 12 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Entoni Edvards 11 poena, osam skokova i sedam asistencija.

U timu Oklahome Šej Gildžes-Aleksander bio je najefikasniji sa 32 poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Pobjedom u novoj sezoni startovao je i Čikago, koji je bio bolji od Majamija 116:108. Bulse je predvodio Demar Derozan sa 37 poena, od kojih je 28 postigao u drugom poluvremenu. On je utakmicu završio i sa devet asistencija i šest skokova. Dobru partiju prikazali su i Nikola Vučević sa 15 poena i 17 skokova i Goran Dragić sa 12 poena.

U Majamiju Džimi Batler postigao je 24 poena uz osam skokova, Tajler Hiro 23 poena uz šest skokova, a Maks Štrus 22 poena uz sedam skokova.

Košarkaši Finiksa pobijedili su Dalas sa 107:105 poenima Demiona Lija 9,7 sekundi prije kraja, nakon što su nadoknadili 22 poena zaostatka. Sanse je predvodio Devin Buker sa 28 poena i devet asistencija, Deandre Ejton u pobjedi je učestvovao sa 18 poena i 10 skokova, a Kameron Džonson sa 15 poena. Mikal Bridžis dodao je 13 poena i 11 skokova.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Luka Dončić sa 35 poena, devet skokova i šest asistencija. Slovenački košarkaš je u posljednjim trenucima utakmice promašio “trojku” za pobjedu. Kristijan Vud dodao je 25 poena i osam skokova za Dalas, a Spenser Dinvidi 15 poena.

Košarkaši Memfisa pobijedili su poslije produžetka Njujork sa 115:102. Grizlije je predvodio Dža Morant sa 34 poena i devet asistencija, Santi Aldama postigao je 18 poena i imao je 11 skokova, a Dezmond Bejn utakmicu je završio sa 16 poena.

Džulijus Rendl bio je najefikasniji u ekipi iz Njujorka sa 24 poena i 11 skokova, a rezervista Kem Rediš dodao je 22 poena.

Košarkaši Nju Orleansa pobijedili su Bruklin sa 130:108. U tim Pelikansa vratio se Zajon Vilijams poslije jednogodišnje pauze zbog operacije desnog stopala i postigao je 25 poena, uz devet skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije. Brendon Ingram postigao je 28 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, a Si Džej Mekalum 21 poen i šest asistencija.

U ekipi Bruklina Kevin Durent postigao je 32 poena, Peti Mils 16, a Kajri Irving 15 poena. Poslije sezone pauze na teren se vratio i Ben Simons i postigao je četiri poena, uz po pet skokova i asistencija.

U ostalim utakmicama Atlanta je pobijedila Hjuston sa 117:107, Toronto je savladao Klivlend sa 108:105, a Detroit je bio bolji od Orlanda sa 113:109.

Šarlot je pobijedio San Antonio sa 129:102, a Vašington Indijanu rezultatom 114:107.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.