RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Poslije dvije godine, prijateljski susret ŽOK-a „Bimal – Jedinstvo“ i ŽOK-a „Goražde“ 

Ova utakmica je imala posebnu dimenziju, jer dva kluba „Bimal-Jedinstvo“ i „Goražde“ tijesno surađuju. Odbojkašice iz Goražda su rado dolazile u Brčko i bile aktivne u igri kao „Brčanske princeze“. Ovaj susret se dogodio poslije dužeg vremena, jer je klub iz Brčkog igrao u Mevza euro ligi, a Goražde premijer ligi. Rado su dočekane i ljubazno ispraćene poslije utakmice uvijek drage gošće.

Za vrijeme utakmice sve se odvijalo fer i korektno. Prvi set uvjerljiv za, i u utakmici i prvenstvu, superiorne Brčanke 25:14 servisom Elene Babić, Ivane Radović, Žane Dragutinović i smeč loptom Jovane Biberdžić za 21 minutu. U drugom setu izjednačenje na 1:1, 6:6 i 8:8 uz još do kraja osvojenih osam poena 25:16 za 25 minuta. Treći set osim prvog poena ni blizu izjednačenja, obećavajući učinak Ilijane Kojić, Duške Kenjalo i Sare Glibić. Trener ekipe Goražda, Nermin Obuća, o gostovanju i utakmici ističe riječima: „Bilo nam je zadovoljstvo da, poslije dvije godine, dođemo u Brčko.

Prošle godine su Brčanke igrale Mevza ligu pa nismo bili zajedno u prvenstvu. Mi poštujemo njih kao najbolji ženski klub u našoj državi. One su naši sportski prijatelji od ranije. Svi su znali da će domaćin pobijediti. Pružili smo pristojan otpor s obzirom da smo 20 dan poslije korona pauze došli da igramo.“

Trener Smail Pezerović, trener brčanskih princeza kaže: „Ovo nam je bilo posljednje kolo u ovom dijelu prvenstva. Dali smo priliku da sve igračice igraju.“

Iduće 10. kolo prvenstva igraju u Brčkom „Bimal-Jedinstvo“ – OK „Kula“ Gradačac.

Ekipe su nastupile u sastavima: ŽOK „ Bimal-Jedinstvo“ Brčko: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović,Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Matea Vujičić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Katarina Popović, Kojić Ilijana. Treneri: Smail Pezerović i Ajla Sinanović.

OK „ Goražde“: Džana Obuća, Marina Kapuran, Ena Spahović, Ajla Obarčanin, Vanja Džica, Adna Begović, Tamara Vrećo, Adna Herenda, Adijata Obarčanin, Dženita Rašidović. Treneri: Nermin Obuća i Armin Herenda.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojka: Titule prvaka pripale Brčkom i Sarajevu

Radio Brčko

Kadetkinje ŽOK Bimal-Jedinstvo izborile plasman na finalni turnir

Radio Brčko

Brčanski odbojkaški klubovi izborili finale KUP-a Odbojkaškog saveza BiH za 2022.

Radio Brčko