RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Poznati svi sudionice završnice Uefine Lige nacija

Pobjedom nad Portugalom 1:0 reprezentacija Španjolske izborila je nastup na završnom turniru Lige nacija na koji su se ranije plasirale Hrvatska, Italija i Nizozemska.

U odlučujućoj utakmici skupine Španjolska je na gostovanju u Bragi pobijedila Portugal 1:0, a gol odluke zabio je Alvaro Morata u 88. minuti.

Portugalu, pobjedniku premijernog izdanja tog natjecanja 2019. godine, za prvo mjesto u skupini bio je dovoljan i remi, ali je u samoj završnici utakmice napadač Atletica iz Madrida zabio za goste i osigurao plasman Španjolske na final four, koji će se igrati od 14. do 18. lipnja iduće godine.

Iz elitnog razreda Lige nacija ispali su Engleska, Austrija, Wales, Češka, a njih će zamijeniti reprezentacije Bosne i Hercegovine, Izraela, Srbije i Škotske.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.