RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Poznato koliko novca je Velež već sada zaradio

Fudbaleri Veleža sinoć su nastavili svoj evropski san, pošto su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali slavni AEK i izborili plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige.

“Rođeni” će u narednoj rundi za protivnika imati švedski Elfsborg, a susreti 3. pretkola igraju se već naredne sedmice. Izabranici Feđe Dudića prvu utakmicu igraju u gostima.

Osim što su fudbaleri popunili srca svojih navijača, pobrali simpatije javnosti u BiH i regionu, “Rođeni” su i napunili klupsku kasu. Naime, Velež je za prolazak Koleraina zaradio 150.000 eura, a za izbacivanje AEK-a zaradio je još 350.000 eura.

Već ima i dodatnih 550.000, koje će dobiti ukoliko ispadne u 3. pretkolu od Elfsborga, što znači da će kasa mostarskog kluba biti punija za 1.050.000 eura. Ukoliko “Rođeni” izbace Šveđane i prođu u plej-of, to će im donijeti još 750.000 eura. U slučaju da prođu i plej-of, plasiraju se u grupnu fazu, tada bi bili bogatiji za još 2.940.000 eura.

Podsjećamo, prema prošlosezonskom izvještaju, Veležov godišnji budžet je oko svega 650.000 KM.

Izvor: avaz.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.