RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer ženska rukometna liga BiH: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – HRK „Grude“ 29:41 (13:19)

Prije početka utakmice u dvorani Ekonomske škole u Brčkom rukometašice oba kluba i publika su minutom šutnje odali dužnu poštu iznenada preminulom rukometašu Aleksandru Marinkoviću, rukometašu RK „Jedinstvo 2015“ Brčko. Aleksandar će ostati u sjećanju kao golgeter.

ŽRK „Jedinstvo“ Brčko dočekao je HRK „Grude“ koji je bio favorit ovog susreta. Klub koji već uzastopno sedam godina igra u Europi utakmice EHF. Boravak u Brčkom je usputni iz 4. kola Premijer lige BiH, jer se ostali susreti igraju u subotu i nedjelju. Poslije ove utakmice i pobjede 29:41 (13:19) HRK „Grude“ je otputovao u Češku gdje igra europsku utakmicu EHF sa ŽRK „Sokol“ u gradu Pisek.

Utakmicu je ŽRK „Jedinstvo“ dočekao bez povrijeđene Marijane Sorak i bez igračica koje studiraju. Tako je u zapisniku bilo devet igračica među kojima je i Sorak. I pored toga u polovini prvog poluvremena povele su 1:0, pa izjednačile na 3:3. Na golu iskusna Zenaida Avdić je imala nekoliko uspješnih obrana. Poletne gošće su poluvrijeme završile sa plus šest golova, a na kraju plus 12. Golove za „Jedinstvo“ su postigle: Sanja Katić i Ajla Alikadić po 8, Ivana Nedić 5, Jelena Lukić 4,  i po 2 Irena Pajić i Samra Rendić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Foto naslovna: RK „Jedinstvo 2015“ na kojoj je sa brojem 46 pokojni Aleksandar

Ostale su slike ekipe ŽRK „Jedinstvo“ Brčko žene

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Druga vezana pobjeda rukometašica „Jedinstva“: ŽRK „Jedinstvo“ (Brčko) – ŽRK „Ilidža“ 32 : 24

Radio Brčko

Premijer ženska rukometna liga BiH: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – ŽRK „Mira“ Prijedor 40:34

Radio Brčko

ŽRK „Jedinstvo“ Brčko osvojio srebrene medalje

Radio Brčko