RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Preminuo legendarni fudbaler Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović, čuveni srpski fudbaler preminuo je danas u bolnici u Rimu, javila je Gazeta delo Sport.

Mihajlović (53) se tri i po godine unazad borio sa leukemijom, nekoliko puta ju je i pobijedio.

Mihajlović je bio legenda i dio zlatne generacije Crvene zvezde koja je osvojila titulu prvaka Evrope 1991. godine.

Nosio je i dres reprezentacije Jugoslavije, a poslije karijere je bio i proslavljeni trener više italijanskih klubova .

I dok se borio sa leukemijom iz Bolnice u Bolonji je veći dio vremena vodio svoj tim. Sve do septembra ove godine kada je napustio klupu kluba da bi se posvetio oporavku.

Mihajlović je ostao upamćen i kao veliki majstor slobodnih udaraca kojima je mnogo puta donosio pobjede Sampdoriji, Laciju i Interu, gdje je nastupao kao igrač.

Trenirao je klubove poput Bolonje, Katanije, Fjorentine, bio je i selektor Srbije, a vodio je i Sampdoriju, Milan, Torino i jedno kratko vrijeme Sporting, prije nego se vratio u Bolonju.

Mihajlović je rođen 20. februara 1969. u Vukovaru.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.