RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi za prošlu godinu u Brčko distriktu BiH

Najboljim brčanskim sportistima i sportskim kolektivima tokom večeri su uručena priznanja za postignute rezultate u minuloj godini. Tročlani stručni žiri vrednovao je rezultate sportista Distrikta kroz 22 kategorije, počev od pojedinačno najuspješnijih u muškoj i konkurenciji žena, pa do najboljeg kolektiva te najuspješnijeg sportskog događaja.

Najuspješniji sportista Distrikta za prošlu godinu je član Kajak kluba „Zaveslaj“ Jasmin Klebić. Najuspješnija sportiskinja je Marija Vujanović iz Kluba borilačkih vještina „Jedinstvo Brčko“. Priznanje najbolji sportski kolektiv u prošloj godini pripao je Ženskom odbojkaškom klubu „Bimal Jedinstvo“, dok je najznačajniji sportski događaj brčanski Polumaraton u organizaciji Atletskog kluba „Kros“.

Uručeno je priznanje i za najboljeg sportistu invalida, to je Mirko Zečević Tadić kapiten OKI Jedinstvo Brčko-Boće. Osim toga, zaslužni dugogodišnji sportski radnik je Slobodan Tešić, dok je najbolji sportski novinar za 2022. godinu urednik portala Plural, Adis Mujdanović. U muzičkom dijelu nastupio je interpretaror iz Hrvatske Ivan Zak.

Najuspješniji mladi sportisti u muškoj i ženskoj konkurenciji su Kristina Trkulja iz Atletskog kluba “Kros” i Esmin Forić iz Kajak kanu kluba “Zaveslaj”.

Najuspješniji atletičar je Mlađen Samardžić iz AK “Maraton”, a Ivana Šarenac iz Tekvando kluba Brčko je najuspješnija sportistkinja borilačkih sportova.

Najuspješnija sportiskinja sportova u dvorani je Ajla Omerhodžić iz Ženskog odbojkaškog kluba “Jedinstvo”.

Košarkaški klub “Lavovi” najuspješniji je klub dvoranskih sportova, dok je Sportsko društvo borilačka akademija “Ičigeki” najuspješniji klub borilačkih sportova.

Za nauspješniji fudbalski klub proglašen je Fudbalski klub “Gornji Rahić” čiji član Amar Čaušević je proglašen za najboljeg fubalera, dok je za najuspješniji omladinski sportski pogon proglašen Muški odbojkaški klub “Jedinstvo”.

Posthumno je za sportskog radnika odlikovan Željko Kajiš, trener FK “Lokomotiva”.

Priznanje za promociju Brčko distrikta na međunarodnim takmičenjima dobio je Antun Maglica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.