RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Prva na Ficibajeru zaigrala “Raja”

Poslije ublažavanja mjera zbog pandemije korona virusa pokrenute su aktivnosti na Sportsko rekreacionom centru „Ficibajer“ u Brčkom. Brojni su tu sadržaji za djecu, mlade i veterane, od odbojke na pijesku, košarke, sprava za vježbanje i terena za mali nogomet.

Udruženje građana „Raja sa Ficibajera“ Brčko distrikta BiH gaji tradiciju igranja malog nogometa za veterane – rekreativce. Za svoju dušu svake nedjelje igraju na terenu Sportsko rekreacionog centra Ficibajer. Faruk Pitić, predsjednik Skupštine Udruženja i najstariji član kaže: „Od 1968. ljubitelji malog nogometa, uglavnom veterani su počeli igrati na igralištima na Mujdanovači, zatim Gornjoj Mahali, igralištu Galeba, izgradio se Dom zdravlja, pa selidba na igralište kod OŠ Zaim Mušanović i 1970. Ficibajer. Tradicija traje već 50 godina i okupljanje svake nedjelje od 9 do 11 sati“.

Mirza Abadžić, donedavni predsjednik naglašava: „Naše udruženje je programski sadržajno sa brojnim aktivnostima. Poznati su naši turniri sa prijateljima iz drugih država. Ove godine zbog pandemije nismo održali turnir na koji su nam trebali doći veterani Sarajeva, Ptuja i iz Njemačke. Možda nađemo zajednički termin da ga odigramo”.

Ekipa „Raje“ je jedva dočekala da se odobri igranje. Utakmice su zanimljive. Igrači se mijenjaju, bilo ih je 25 na ovoj gdje smo vidjeli lijepu igru, kreativne kombinacije i efektne golove.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.