RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Prvenstvo OS Federacije BiH: OK “Smeč DN” Brčko prvi u Orašju

Sa ciljem prezentacije i popularizacije odbojke kao sporta Odbojkaški savez Federacije BiH je u više gradova BIH organizirao pionirsko, kadetsko i juniorsko prvenstvo.

U Orašju je održano pionirsko prvenstvo za djevojčice na kojem je pobijedio OK SMEČ DN Brčko trenera Drage Davidovića. Djevojčice iz Brčkog su bile bolje od OK Maglaja 2 : 1, ŽOK Orašje 2 : 0 i 2 : 0 protiv Slobode iz Tuzle.

Za ekipu su igrale: Mia Stanković, Ana Rogić, Marija Šarenac, Ana Todorović, Anja Stevanović, Milica Vasić, Milica Pelagić, Nikolina Blagić, Nikolina Mićić, Lara Đurđević i Lara Mišković.

„Žao mi je što moj klub nije mogao nastaviti, kao prošle sezone u ligi zbog poznatih razloga. Nastavili smo sa radom i potvrdili vrijednost na ovom dijelu prvenstva. Očekujem da ćemo izboriti mjesto plasmana na finale.

U Tuzli ćemo sutra i u nedjelju nastupiti sa ekipom kadetkinja na Kadetskom prvenstvu.“ rekao je trener Drago Davidović i nastavio trening sa ekipom u dvorani DTV „ Partizan“ u Brčkom.

Tekst i fotografija: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.