RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rekordnih sedam miliona dolara nagrade osvajaču Kupa afričkih nacija

Pobjednik Kupa afričkih nacija (CAN) 2024. dobit će rekordnu novčanu nagradu od sedam miliona dolara, saopštila je Afrička fudbalska konfederacija (CAF).

Ovo je više od 40 posto više nego što je dobio Senegal, kada je pobijedio na prvenstvu 2022. u Kamerunu. Drugoplasirana selekcija dobit će četiri miliona dolara, dok će treći i četvrti na turniru zaraditi po 2,5 miliona dolara.

Na Kupu afričkih nacija učestvovat će 24 zemlje, uključujući zemlju domaćina i Egipat. Kup afričkih nacija bit će održan od 13. januara do 11. februara u Obali Slonovače.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.