RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

RK “JEDINSTVO 2015.” BRČKO ostvarilo jedanaestu pobjedu u ligi

Rukometni klub “JEDINSTVO 2015.” Brčko u odigranoj utakmici 14. kola s budućim rukometašima renomiranog kluba Sloge iz Doboja, pobijedili “Slogu 2” s rezultatom 37 : 28, poluvrijeme 18 : 11.

U kvalitetno odigranoj utakmici golove su postigli: Bogdan Peštić 12, Aleksnadar Marinković 5, Nemanja Peštić 4, Refik Mujčinović 3, a po 2 Marko Lukić, Ermin Pekić, Salko Mešanović, Nemanja Mijatović, Sergi Stjepanović, Branislav Maksić, a Nikola Jelisić 1, Muamer Šečić, Dino Čajtinović, Stefan Petković, Aleksandar Đurkić, Boris Blažić. Trener Uglješa Glamočić.

O utakmici su izjavili: Trener “Sloge 2” Aleksandar Miličević: „Utakmica je bila vrlo fer i korektna. Zaslužena pobjeda domaćina. Došli smo oslabljeni za sedam igrača. Mladi su iskoristili šansu, a to su većinom naši kadeti pojačani sa dva juniora. Uigravamo ih za Premijer ligu BiH. Na kraju sezone želim da budemo u sredini tablice.“

Trener “Jedinstva 2015.” Brčko Uglješa Glamočić ističe: „Ovo nam je 11. pobjeda i treća u nizu u ovom dijelu sezone. Ono što nas je krasilo u utakmici je efikasnost u postizanju golova. Dao sam šansu i mlađim igračima 2004., 2005. i 2006. godište. Oni su maksimalno iskoristili svoju šansu u igri sa klubom duge tradicije u rukometu. Naše iskusnije igrače smo čuvali za derbi u Prijedoru.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.