RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukometaš koji je napravio senzaciju na Euru bio je nogometaš i igrao Evropsku ligu

Da sport piše najzanimljivije priče uvjerio nas je i islandski rukometaš Viggo Kristjansson koji je ne tako davno bio nogometaš.

Viggo Kristjansson je jučer odigrao fantastičan meč i s devet golova vodio je reprezentaciju Islanda do senzacionalne pobjede nad favorizovanom Francuskom rezultatom 29:21.

Rukometaš njemačkog Wetzlara sportsku karijeru je počeo tako što je bio nogometaš. Balkan Handball prenosi da je bio vrlo talentovan nogometaš, ali da je na ulasku u treću deceniju života odlučio da promijeni sport kojim se bavi.

Dok je bio nogometaš, igrao je za Grottu, IR Rejkjavik i Breidablik s kojim je nastupao u kvalifikacijama za Evropsku ligu 2013. godine.

Međutim, nakon toga oprostio se od nogometa i počeo igrati rukomet u Grotti. Zatim je preselio u danski Randers, a onda u Austrijski SGH West Wien. Posljednja tri kluba su mu u Njemačkoj, a to su Leipzig, Bittenfeld i Wetzlar.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.