RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Рукометашице БиХ вечерас у Цазину против Грчке

Женска рукометна репрезентација БиХ вечерас почиње квалификације за Свјетско првенство које се игра 2023. године у Данској, Норвешкој, Шведској и Француској. Рукометашице БиХ играт ће против Грчке, а према договору два савеза оба сусрета претквалификација играт ће се у Цазину.

Бит ће ово први меч бх. селекције још од квалификација за Европско првенство у Грчкој прије више од 16 мјесеци.

У новом квлификационом циклусу екипу ће предводити нова селекторица Алма Чехајић Хаџовић која је казала да су играчице мотивисане и да ће се фокусирати на своју игру те пружити свој максимум.

– Вјерујем у дјевојке и оне су максимално мотивисане да одраде овај посао на најбољи могући начин – изјавила је селекторица.

Капитенка бх. тима Слађана Топић казала је да је атмосфера у нашем националном тиму одлична и да је то покретач свега. Истиче да играчице желе побједу и вјерује да могу у томе успјети.

У посљедњем сусрету између ова два тима одиграном прошле године у Халкиди славиле су Гркиње, а чланица стручног штаба Сања Бајгорић очекује бољи резултат с обзиром да им Грчка више није непознаница.

Сусрет ће бити одигран вечерас у 20 сати у спортском центру “Салих Омерчевић” у Цазину, а правду на терену ће дијелити Стефан Ивановић и Марко Вујисић из Црне Горе.

БиХ ће вечерас играти у саставу: Аница Гудељ, Алена Латифовић, Милана Раилић, Ана Вранчић,Десире Колашинац, Азра Топчић, Марија Гудељ, Едина Демић, Аделиса Даутовић, Дејана Кулић, Дамљана Бошњак, Јована Гавриловић, Сара Мајкић, Амна Пиеро, Ајла Аликадић и Слађана Топић.

Реванш сусрет бит ће одигран у суботу, такођер у Цазину.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.