RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Rukometaši AS Lokomotiva Brčko proveli 10 dana u kampu „Rastimo“

Akademija sporta „Lokomotiva“ iz Brčkog realizovala je za svoje rukometaše desetodnevni kamp na Kopaoniku u okviru dvadesetog međunarodnog kampa „Rastimo“.

Među 155 rukometašica i rukometaša uzrasta od 8 do 18 godina iz desetak evropskih zemalja, dvadeset rukometaša brčanske Lokomotive: Rikanović Dejan, Tadić Gabriel,Lugonjić Bojan, Baraković Šerif, Peštić Bogdan, Stanić Filip,Đorđević Luka, Glamočak Miloš, Ristanić Nemanja, Blagojević Nikola, Đukić Njegoš, Zmajevac Aid, Petrović Pavle, Baković Marko, Todorović Ognjen, Mijić Jovan i Ćebić Tamara,sa trenerima Goranom Vasićem i Uglješom Glamočićem odradili su 40 treninga i nekoliko utakmica. Podučavali su ih, između ostalih, selektor Reprezentacije Srbije U-18, Goran Kurteš, golman mađarske Reprezentacije Nenad Poljezović i drugi.

Goran Vasić,trener Lokomotive nam je rekao da će i prvi pogon brčanske Lokomotive u petak na prozivku.Najvjerovatnije da će rukometaši novopečenog premijerligaša već u ponedjeljak početi pripreme za nastupajuću takmičarsku sezonu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Promocija rukometa u okviru “Frančeskovih dana”

Admir Kadrić

Rukometaši „Lokomotive“ sutra dočekuju ekipu „Prijedora“

Admir Kadrić

Novo osnivanje „Jedinstva 2015“ rukometaši obilježili utakmicom

Admir Kadrić