RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukometaši Bosne i Hercegovine dočekuju Crnu Goru

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Skenderiji protiv selekcije Crne Gore odigrati meč 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmica je na rasporedu od 20 sati, a prijenos možete pratiti na BHT1.

Rukometaši Bosne i Hercegovine poraženi su u Mariboru od Slovenije 28:20. Taj susret, ali i najavu večerašnjeg, na press konferenciji komentirao je selektor Zmajeva Irfan Smajlagić.
        
“Mislim da je reakcija igrača dosta pozitivna. Žele napredovati, trude se, žele se taktički i tehnički nadograđivati. Prioritet svih okupljanja je da izvučemo maksmimum iz ekipe. Mi smo protiv Slovenije imali težak ispit, jer smo naišli na rivala, koji balansira odlično sa igračima. Imaju vrhunsku kvalitetu. U ovom momentu je taj test bio pretežak za nas”, rekao je Smajlagić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Panić pred meč s Crnom Gorom je poručio:

“Crna Gora je jako dobra ekipa, ali kao što šef kaže to je po mjeri za nas. Mislim da će nam biti lakše igrati nego protiv Slovenije. Mislim da se trebamo fokusirati na svoje kvalitete i stvari koje radimo, da probamo ostvariti. Očekujem jedino da damo svoj maksimum. Ja bih volio da izađemo i damo svoj maksimum. Jako je teško sve ukombinovati. Imamo bazu napada i odbrane, i ako to iskombinujemo, vjerujem da će rezultat doći”, rekao je Panić koji je pozvao publiku u Skenderiju.

Izvor: bhrt

Nalovna fotografija: bhrt

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rukometaši Lokomotive savladali Slobodu 31:28

Admir Kadrić

Rukometaši „Lokomotive“ poraženi od „Konjuha“ iz Živinica

Admir Kadrić

Rukometaši Švedske osvojili titulu šampiona Evrope

Radio Brčko