RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukometaši perihela danas gostuju u Tesliću

Omladinski rukometni klub Perihel Brčko rasporedom predviđenu utakmicu 18. kola Druge lige Rukometnog saveza Republike Srpske je duže vremena čekao da odigra sa RK Leotarom iz Trebinja iz ovom klubu objektivnih razloga. Utakmica je odigrana u dvorani Ekonomske škole u Brčkom u ugodnom tonu za publiku i obostrano mlade rukometaše dva kluba. Na sceni je bilo 16 igrača trenera Gorana Šarenca i 14 rukometaša trenera Dragiše Koraćevića.

Ukupno 30 igrača koje su na ovoj prvenstvenoj utakmici provjerili. Do sredine prvog poluvremena 3 ili 4 gola prednosti Perihela i na odmor se otišlo rezultatom 17 : 10.  U drugom poluvremenu je domaća ekipa pokazala da ima kvalitetu više prednost se povećavala i na kraju rezultat 38 : 27 za eksplozivnije i uigranije Perihelovce koji su pokazali svoju vrijednost sa 11 golova razlike. Oba trenera su provjerila sve svoje igrače koji su oduševili publiku. Iz redova Perihela se čak devet igrača upisalo u listu strijelaca. Klub je treći na tablici lige i treći po efikasnosti sa postignutih 562 gola i plus gol razlikom 109.

Za Perihel su igrali: Slobodan Cvijanović, Miloš Dugonjić, Aleksa Radić, Vasilije Lukić, Ilija Pačavra, Mahir Krajnović, Dejan Purić, Stefan Vujić, Radul Radulović, Mladen Stupić, Igor Marjanović, Mihajlo Dragičević, Dimitrije Vuković, Aleksej Stjepanović, Boris Ilić i Nikola Sotirov. Glavni trener: Goran Šarenac. Delegat Svetozar Kovačević, sudili: Mirko Vujić i Dražen Kuzmić. Oba trenera su zadovoljni igrom svojih ekipa. Danas (utorak 16.05.23.) ORK Perihel će igrati derbi utakmicu 21. kola lige na gostujućem terenu sa drugim na tablici  RK Teslić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.