RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukometni KUP RS: ORK “PERIHEL” Brčko izgubio od RK BIJELJINA rezultatom 27 : 30

U Prvom krugu KUP takmičenja Rukometnog saveza Republike Srpske odlučeno je ždrijebom da u Brčkom u dvorani Ekonomske škole igraju ORK Perihel Brčko, koji je član Druge lige i RK Bijeljina koja je član Prve lige. Ovu utakmicu su sudili: Ognjen Hercegovac i Dejan Mihajlović, oba iz Brčkog.

Utakmica je odigrana u sportskom duhu i ravnomjernom odnosu snaga. Tako je na poluvremenu bilo 11 : 11. Bilo je gol za gol. U redovima Bijeljine smo vidjeli ranije igrače iz RK Lokomotiva Brčko koji uspješno igraju i postižu golove.

„Bila je ovo prilika da provjerim ove igrače i uistinu će itekako dobro doći nama da ostvarimo planirane zadatke u ligi. O ekipi Perihela samo u superlativu mogu govoriti, jer su mladi i perspektivni igrači pred kojim je dobra perspektiva. U završnici utakmice je bilo neizvjesno, ali smo znali zahvaljujući iskustvu sačuvati prednost koju smo stekli poslije izjednačenja 16 : 16 za konačnih 27 : 30 i plasman u drugi krug KUP-a“, istaknuo je trener RK Bijeljine Bogdan Rankić.

Stekli smo utisak da je mlada ekipa ORK Perihel poslije neugodnog poraza od ORK Banja Luci od 37 : 19 u derbiju 6. kola Druge m:tel lige čvrsto stala na zemlju, jer je sport satkan od pobjeda i poraza. Golove za Perihel su postigli: Dimitrije Vuković 9, po 6 Omer Azapagić i Aleksej Stjepanović, po 2 Aleksa Radić i Mahir Krajnović po jedan Radul Radulović i Igor Marjanović. Aleksa Milanković je najefikasniji na utakmici sa 11 golova. Trener Perihela Goran Šarenac ističe da će se njegova ekipa brzo vratiti u blistavu seriju kao na startu lige.

U 7. kolu lige Perihel će igrati sa RK Leotarom 2 u Brčkom.

Tekst i fotografije: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.