RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

САД домаћин новог Свјетског клупског првенства 2025. године

Поред избора Америке за домаћина Свјетског клупског пвенства одлучени су домаћини за заввршнице у млађим категоријама и футсалу.

Вијеће ФИФА је именовало Индонезију за домаћина У-17 СП-а 2023. године, Колумбију за домаћина У-20 Свјетског првенства за жене 2024. године, Доминиканску Републику као домаћина У-17 Светског првенства за жене 2024. године и Узбекистан као домаћин Свјетског првенства у футсалу 2024. године.

ФИФА Свјетско клупско првенство 2025. године биће врхунац елитног професионалног мушког клупског фудбала, а са потребном инфраструктуром и огромним локалним интересом, Сједињене Америчке Државе су идеалан домаћин за почетак овог новог, глобалног турнира.

– Навијачи са свих континената ће за двије године донијети страст и енергију на ову значајну прекретницу у нашој мисији да фудбала заиста учинимо глобалним – изјавио је предсједник ФИФА Ђани Инфантино.

Европа ће давати 12 клубова, побједника Лиге шампиона од 2021. до 2024. године, док ће преостали учесници бити тимови који имају најбољи ранг у минуле четири сезоне.

КОНМЕБОЛ ће дати шест клубова, побједнике Копа Либертадорес и двије најбоље екипе по клупском рангу. Из Сјеверне и Центалне Америке, Африке и Азије ће учествовати по четири клуба, шампиона тамошњег најјачег континтенталног клупског такмичења у периоду од 2021 до 2024. године.

Океанија ће давати само један клуб, најбоље рангирани међу побједницима у овом периоду.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.