RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Šah: Gosti iz Županje osvojili turnir u Brčkom

Šahovski klub MAGNUS Brčko organizirao je Regionalni turnir u Brčkom na kojem je nastupilo pet ekipa, dvije iz ŠK Sladorana Županja i tri ŠK Magnus Brčko distrikt BiH. Turnir je otvorenim proglasio Sead Šadić, glavni koordinator u Vladi Brčko distrikta. Gospodin Šadić je prije otvaranja turnira uručio sudionicima paketiće i zaželio uspješne rezultate.

„Vlada sa svim raspoloživim resursima koje je imala u 2019. pokušala je odgovoriti pozitivno na sve zahtjeve šahovskih klubova. Smatram da je i ovaj turnir jedan u nizu dobrih aktivnosti koji okupljaju mlade posebno uzrasta pionira, juniora i kadeta. Uvjeren sam da će se ovakve i slične manifestacije naći u programu koji će Vlada podržati“, rekao je Šadić.

Adnan Pašalić, jedan od instruktora u Školi šaha Magnus rekao je da uz podršku ŠK Brčko okuplja više od 20 djece od 6 do 15 godina. Amir Sinanović, direktor turnira je naglasio da je zadovoljan nastupom pet ekipa i gostima iz Županje. Prvo mjesto je osvojila ekipa ŠK Sladorana 1 Županja u sastavu: Toni Vukojević, Petar Šokčević, Dora Džoić i Nikolina Džoić, a druga je ekipa Šahovskog kluba Sladorana 2 Županja, treće, četvrto i peto mjesto su ekipe Šahovskog kluba Magnus Brčko.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Slike: ŠK Magnus Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U nedjelju se održava “Pojedinačno šahovsko prvenstvo Brčko distrikta BiH 2019. godine”

Radio Brčko

Седмогодишњи Брчак Слободан Пишталовић – првак Српске у шаху

Admir Kadrić

Četiri pobjede Brčaka u drugom kolu turnira „Bošnjaci open 2016“

Admir Kadrić