RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

SD Tuzla pobjednik 16. Međunarodnog malonogometnog turnira “Susret sa Evropom”

Udruženje građana „Raja sa Ficibajera“ djeluje preko cijele godine. Treninzi su za članove u određene dane, a igranje na turnirima na gostovanjima, u Brčko distriktu BiH ili u inozemstvu su česta. Odmah da kažemo da su i uspjesi očekivano dobri na gostovanjima ili kod kuće na Sportsko rekreativnom centru „Ficibajer“ ili na nekoj od dvorana.

„Našem udruženju nisu prioritetni ni isključivi rezultati koliko učvršćivanje i proširivanje prijateljstva sa sličnim udruženjima našem. Tako je i ovaj 16. Međunarodni malonogometni turnir“, Istaknuo je Mirza Abadžić, predsjednik.

Na ovom turniru su igrale dvije ekipe iz Njemačke, jedna iz Tuzle i ekipa domaćina. Igrali su: SV „Mergelstatten“ iz Heidenheima – UG „Raja sa Ficibajera“ 3 : 7, SD„ Tuzla“ – NK „ Čelik“ iz Goppingena 5 : 1.

Za 3. mjesto: Mergelstatetten – Čelik 3 : 2, finalnu utakmicu su odigarli „Raja sa Ficibajera“ i Tuzla 1 : 3.

Poredak: 1. SD Tuzla, 2. UG Raja sa Ficibajera, 3. SV Mergelstetten i 4. NK Čelik iz Goppingena. Pehari su uručeni na prigodnoj svečanosti.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.