RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

SDI “Jedinstvo Boće” iz Brčkog uskoro nastupa na turniru u Lyonu

U petak su izvučene grupe za takmičenje bronzane i srebrne Euro lige u sjedećoj odbojci, a kao uvod u završnicu na turniru zlatne Euro lige, drugog najjačeg zvaničnog klupskog takmičenja u Evropi.

U prvom takmičarskom ciklusu ekipa SDI “Jedinstvo Boće” iz Brčkog treba da nastupi na turniru u Lyonu (FRA),  a uz domaćina ASUL Lyon Volley njihov protivnik će  biti ekipa Scuola Di Pallavolo Fermana iz Italije.

Turnir se igra 2. i 3. marta 2024. godine. Pobjednik ovog turnira nastavlja takmičenje na turniru tokom aprila mjeseca u Turskoj kod ekipe domaćina Karabük A.S.H Sport Club i ekipe F.D.S. Sneek iz Holandije.

Najveća prepreka do prolaska na finalni turnir zlatne Euro lige, osim velike udaljenosti (oko 1500 km u jednom pravcu za svaki turnir) i ekipa učesnica, je obezbjeđivanje značajnih finansijskih sredstava.

„Sa sportske strane nama ništa nije teško da u najboljem svjetlu predstavimo svoj klub, grad i zemlju, ali za zatvaranje finansijske konstrukcije potrebna nam je pomoć i učešće lokalne zajednice i privrednika“, kazali su iz SDI „Jedinstvo Boće“.

SDI „Jedinstvo Boće“ okuplja članove koji pripadaju pet različitih generacija, ali takmičarska ekipa je najmlađa, pa time i najperspektivnija ekipa sjedeće odbojke u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.