RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Juniorska rukometna reprezentacije BiH na pripremama u Brčkom

Muška juniorska rukometna reprezentacija BiH od danas  se nalazi na pripremama u Brčkom za kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se u našem gradu održati od  8. do 10.aprila  u okviru kojih će se naša selekcija sastati sa Bjelorusijom, Norveškom i Švedskom.

plakat kvalifikacija

Mladi rukometaši BiH već su odigrali jednu trening utakmicu  i to u Pelagićevu gdje im se suprotstavio seniorski sastav Gradačca. Ovo je inače bila prva zvanična rukometna utakmica u toj posavskoj varošici.

Boravak u Brčkom selektor reprezentacije BiH Jasmin Mrkonja sa pomoćnikom Dositejom Perićem iskoristio je da posjeti trening rukometaša “Jedinstva 2015” . U kraćem obraćanju mladim igračima ovog Kluba,Mrkonja ih je pozvao na predan rad jer će samo tako postati dobri rukometaši i dobri ljudi.

rukometasi Jedinstva pazljivo slusaju Mrkonju

“Morate prije svega biti dobri učenici, dobri omladinci, primjerni  na svakom koraku jer tek tada možete postati i dobri rukometaši” poručio je Mrkonja mlađanim rukometašima Jedinstva 2015.

Pozdrav Mrkonji

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.