RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Selektor Ukrajine uoči duela s Bosnom i Hercegovinom: Ne smeta mi što smo favoriti

Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Serhiy Rebrov izjavio je danas da mu ne smeta to što njegov tim ima ulogu favorita protiv Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za EURO 2024.

Rebrov je imao samo riječi hvale za bh. selekciju, te je naglasio da ih peto mjesto koje je naša selekcija osvojila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ne smije zavarati.

“Peto mjesto u grupi nije ono što su zaslužili. Savo Milošević je nakon dolaska na klupu BiH napravio jako puno rotacija, posmatrao je sve igrače. Gledali smo dosta utakmica BiH. Gotovo svi njihovi fudbaleri igraju u Evropi. Oni su jaka ekipa, moramo biti spremni za to. Ali, moramo misliti i na sebe. O protivniku nije potrebno previše govoriti. Moramo se ozbiljno pripremiti, siguran sam, sve je u našim rukama”, kazao je Rebrov, prenosi zvanična internet stranica Fudbalskog saveza Ukrajine.

Ukrajinske novinare zanimalo je da li uloga favorita može omesti reprezentaciju Ukrajine.

“Uopšte mi ne smeta, nadam se, ni igračima. Sjećam se kada je Italija bila favorit, mogli smo ih pobijediti u posljednjim minutama”, kazao je ukrajinski selektor i dodao:

“Morate misliti na sebe, dobro se pripremiti. Važno je psihički se pripremiti za utakmice koje odlučuju o sudbini odlaska na EURO. S druge strane, već imamo iskustvo igranja u baražu, jer smo prošli put igrali protiv Škotske i Velsa. Našim fudbalerima ovo nije prvi put, siguran sam da su spremni. Igramo u gostima, a to je uvijek veoma teško. Međutim, pozvani su mnogi igrači sa iskustvom ne samo u prvenstvu Ukrajine, već i na međunarodnoj sceni. Ovi igrači imaju moje puno povjerenje”.

Rebrov je danas objavio spisak igrača na koje će računati u duelu s BiH na Bilinom polju 21. marta. Poručio je da je u ovom trenutku najvažnije da svi pozvani dođu zdravi na pripreme.

Susret polufinala baraža za EURO 2024 Bosna i Hercegovina – Ukrajina igraće se 21. marta na stadionu “Bilino polje” u Zenici s početkom u 20.45 sati. U slučaju da bh. selekcija eliminiše Ukrajince, u finalu baraža će igrati protiv Islanda ili Izraela i to 26. marta na stadionu “Grbavica” u Sarajevu. U suprotnom, Ukrajina će biti domaćin finala u Wroclawu.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.