RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Selimović: Tradicionalni izbor sportiste godine stimulans za sportiste

Sportski savez u Bosni i Hercegovini će 27. januara u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu organizirati 78. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2022. godinu u BiH.

Tradicionalni Izbor najboljih se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a danas je u prostorijama USD Bosna održana i sjednica žirija pod predsjedavanjem Nihada Selimovića.

– Ovaj tradicionalni izbor je prije svega stimulans za sportiste koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Svi znamo koliko naši sportisti imaju slabu, skoro nikakvu podršku, ali su ipak bili i ostali naši najbolji ambasadori. Ove godine bit ćemo u Konjicu, tako da ćemo nastaviti i ovu tradiciju, da ovu svečanu manifestaciju održavamo širom BiH – rekao je Selimović.

Priznanja će biti dodijeljena za: najuspješnijeg sportistu u muškoj konkurenciji, najuspješnijeg sportistu u ženskoj konkurenciji, najuspješniju ekipu u muškoj konkurenciji, najuspješniju ekipu u ženskoj konkurenciji, najuspješniju državnu selekcija ili ekipu (sportske igre), najuspješnijeg trenera, najuspješnijeg sportistu studenta, najuspješniju juniorku i najuspješnijeg juniora, top 10 najboljih sportista u BiH – vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine, nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”. Bit će dodijeljena i posebna priznanja: “Mirza Delibašić”, Nagrada za životno djelo, za fair play, priznanje Ambasador sporta, Nagrada za naučno-istraživački rad, Nagrada za publicistički rad, novinarsku djelatnost – Nagrada “Boro Glušac”, Sportske nade…

Pokrovitelj Izbora je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.