RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHSport

Шест дана до отварања тениског спектакла Српска опен

Само шест дана остало је до почетка тениског спектакла Српска опен у Бањалуци, турнира из АТП 250 категорије, који ће бити одржан од 16. до 23. априла. Србија опен се привремено сели у Бањалуку, на период од годину дана, са циљем да тениски центар “Новак” у Београду током тог периода изврши унапређења и тако испуни неопходне услове за аплицирање за лиценцу и евентуално домаћинство АТП турнира из серије 500.

Ђорђе Ђоковић, директор турнира Српска опен је нагласио за РТС да су организатори у завршној фази припрема пред отварање турнира и нагласио да је један од великих изазова било и кратко вријеме које су имали за све послове.

– У завршној смо фази припрема пред отварање турнира. Било је врло тешко овако нешто организовати за само пет мјесеци, али смо успјели уз велику помоћ града Бањалуке и Републике Српске. Сви су стали иза овог турнира и много сам им захвалан што су помогли да покажемо и АТП-у да је апсолутно све могуће уз праве људе и праву организацију – рекао је Ђоковић.

Он је говорио и о значају ове манифестације, као и досадашњих турнира, како за афирмацију тениса на овим просторима тако и градова Бањалуке и Београда који аплицира за домаћинство АТП турнира из серије 500.

– Имамо високе стандарде и трудимо се да сваке године напредујемо, а идемо ка тој лиценци 500. Из тог разлога све што радимо, радимо на највишем могућем нивоу – додаје Ђоковић.

И ове године листа учесника на турниру је веома богата, а уз најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, уз све српске тенисере учешће су потврдили и многи прослављени играчи попут Вавринке, Рубљова, Борне Ћорића.

Ђорђе Ђоковић је констатовао да ће конкуренција бити веома јака и да ће се играти заиста врхунски тенис.

Прокоментарисао је и досадашње игре и специфичну форму свог брата Новака констатујући да очекује да ће на предстојећем турниру у Монте Карлу сигурно пружити максимум и сигурно доћи до завршнице турнира.

– Сматрам да је на Балкану тенис веома популаран и треба да има неколико турнира. Ето имамо турнире у Умагу, Београду и сада у Бањалуци и видјећемо да ли можемо да укључимо још један град и да покажемо да смо адекватна тениска публика и оправдамо ово повјерење које нам је АТП дао – рекао је Ђоковић.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.